Adrie Zaalberg

Na vele jaren gewerkt te hebben in de gezondheidszorg als behandelaar en manager was ik toe aan een nieuwe uitdaging. De opleiding voor tuinontwerper sloot naadloos aan bij mijn interesse voor natuur en vormgeving. Om mijn kennis van beplanting en onderhoud te vergroten heb ik daarnaast met veel plezier een opleiding tot hovenier afgerond en volg ik regelmatig cursussen. Onder andere over biodiversiteit in tuinaanleg. In ontwerp en aanplanting probeer ik bij te dragen aan het bevorderen van biodiversiteit, door zo weinig mogelijk verharding toe te passen en planten te selecteren die bijdragen aan het in stand houden van het insectenleven.

Ik vind dan ook veel voldoening in mijn werk als tuinontwerper: het vertalen van de wensen van opdrachtgevers naar een uitvoerbaar ontwerp. Samen optrekken gedurende het ontwerp – en soms ook het uitvoerend – proces is steeds weer een inspirerende ervaring.

Enkele jaren geleden ben ik begonnen met het maken van glaskunst voor in de tuin en heb dit uitgebreid naar glaskunst voor zowel buiten als binnen.