Door de hoogteverschillen te verdelen over meerdere niveau’s ontstaat eenheid in de tuin.

Oude situatie

Digitaal ontwerp

Na aanleg

Kleine achtertuin met meerdere zithoekjes en veel ruimte voor zowel beplanting. In het middengedeelte ruimte voor moestuinbakken.

Oude situatie

Nieuwe situatie

Nieuwe situatie

Voortuin bij vrijstaande hoekwoning.

Tijdens aanleg

Na aanleg

Na aanleg

Kleine achtertuin van een historisch pand in de oude binnenstad van Gouda. Met veel zit- en speelruimte voor de kinderen.

De dakbomen geven schaduw op
het achterterras

Een oude vijgenboom wordt
omsloten door houten banken

Overzicht vanaf de bovenverdieping

De wens was een tuin met veel zitruimte. De oude indeling met haagjes beperkte deze mogelijkheid. De nieuwe tuin heeft een groot terras, rondom borders met lage planten en klimplanten.

Oude situatie

Nieuwe situatie

Nieuwe situatie

Ruimtelijk effect door toepassing van diagonale lijnen

Voor aanleg

Na aanleg

Bij de inrichting van deze tuin, gelegen in een landelijk deel van Friesland, wordt ingespeeld op de rustieke ligging met weids uitzicht enerzijds en beschutting door middel van een wal aan de kant van de openbare weg.

Ontwerpschets

Aanleg

Aanleg

2 jaar na aanleg

Een tuinontwerp voor zowel de voor als de achtertuin van een nieuwbouw woning. Diagonale lijnen geven deze brede ondiepe achtertuin meer diepte. De beplanting vormt een geheel met de omringende begroeiing.

Ontwerp voortuin

Ontwerp achtertuin

Kort na aanleg van de tuin

Kort na aanleg van de tuin

2 jaar na aanleg

Diepe achtertuin met groot niveauverschil. Niveauverschil wordt benut voor de gezellige zithoek aan het water.

Oude situatie

Ontwerp

Nieuwe situatie

Nieuwe situatie

Referentie
Ik had al een jaar zelf geprobeerd een tuinontwerp te maken maar ik kwam er steeds maar niet uit. In mijn tuin zit een behoorlijk hoogteverschil van voor naar achter en ik wist niet hoe ik dit vorm moest geven.

In een gesprek bij mij thuis met Adrie, met uitzicht op de tuin, heb ik mijn ideeën en wensen kenbaar kunnen maken. Ook heb ik een aantal sfeerfoto’s aangeleverd. Al snel kwam Adrie met een mooi tuinontwerp. Ik was eigenlijk meteen tevreden en verrast dat dit mogelijk was met mijn tuin. Er is gebruik gemaakt van de lengtewerking in mijn tuin en het hoogteverschil is mooi vormgegeven met een trappetje met aan weerszijde plantenbakken/borders en een pergola erboven. Adrie heeft ook een beplantingsschema gemaakt aan de hand van mijn voorkeuren voor bepaalde kleuren en planten en heeft de planten later ook geleverd via een kweker. De uitvoer van het ontwerp heb ik met een paar goede vrienden gedaan. Dit was goed te doen met de tekening die Adrie had gemaakt.

Het resultaat is echt prachtig! Ik geniet er elke dag van en ik zou deze werkwijze iedereen aanraden. De stappen die je zelf niet kan besteed je uit en de rest doe je zelf.

- Elsbeth -

Wens van client was een onderhoudsarme tuin met voldoende zitmogelijkheid op meerder plaatsen in deze kleine achtertuin. Diagonale lijnen zorgen voor een ruimtelijk effect.

Oude situatie

Ontwerp

Nieuwe situatieschets

Referentie

Onderhoudsvriendelijk
Mijn oude tuin was niet zo erg onderhoudsarm, en had inmiddels daardoor te lijden onder wat achterstand in het onderhoud. Tijd voor iets nieuws dus. Maar hoe leg je een onderhoudsarme tuin aan? De hele boel simpelweg betegelen? Dat moet beter kunnen. Daarom ben ik dus maar eens met Adrie gaan praten: uitgelegd wat ik wilde, en verteld dat ik zelf niet zo veel ideeën had. Samen hebben we wat randvoorwaarden opgesteld, wat weg mocht (bijna alles), wat moest blijven (de mooie meidoorn). Een paar permanente zitplekjes om even snel een bakje te kunnen doen, en een paar plekjes waar je met tuinstoelen snel een zitje kunt creëren, afhankelijk van de stand van de zon. Wel wat planten, maar zeker niet te veel groen.

Advies
En dan komen de voorstellen, de tekeningen. Verrassend waren ze wel, en ik moest er even aan wennen. Maar het zag er heel leuk uit. Daarna zijn we samen met Adrie op zoek gegaan naar de juiste materialen en kleuren, zoals van de bestrating, het grind en de banden. En de planten natuurlijk. De bestelling van de materialen werd voor me geregeld.

Aanleg
De aanleg hebben we zelf gedaan, uiteraard hebben we voorafgaand advies gehad hoe dat het beste aan te pakken. Het resultaat was een mooie, onderhoudsarme en ruimtelijke tuin.

- Pieter -

Ruime achtertuin met een grote oude appelboom. Bestaande bestrating verwerkt in de paden, terrassen met nieuwe tegels. Gezellige familietuin met meerdere terrassen.

Oude situatie

Ontwerp

Nieuwe situatie

De opdrachtgever wilde een onderhoudsarme tuin. Dit is gerealiseerd door de beplanting in vakken aan te leggen, waarbij de bestaande bomen behouden konden blijven. De plantvakken zijn versprongen en in 2 verschillende hoogtes waardoor een strak maar toch speels karakter ontstaat.

Oude situatie

Nieuwe situatie

Nieuwe situatie

Oude situatie

Na aanleg

Eindresultaat na aanplanting

Eindresultaat na aanplanting